• {{passengers.adults}} {{ passengers.adults === '1' ? 'Adult' : 'Adults' }}
  • {{passengers.adults != '0' ? ', ' : ''}} {{passengers.children}} Children (2-11 years)
  • , {{passengers.infants}} Infants (0-23 mon)
  • {{passengers.youths}} {{ passengers.youths === '1' ? 'Youth (12 - 25 years)' : 'Youths (12 - 25 years)' }}
  • {{passengers.seniors}} {{ passengers.seniors === '1' ? 'Senior (65 or older)' : 'Seniorer (65 or older)' }}
  • {{passengers.students}} {{ passengers.students === '1' ? 'Students' : 'Students' }}

The maximum number of passengers for a single booking is 10 (infants not included)

Direktflyg mellan Visby och Göteborg

Till Göteborg åker man ofta för den fantastiska skärgården, den stora nöjesparken Liseberg eller kanske någon av de många sport- och kulturevenemangen.

Men i landets största stad finns naturligtvis mycket av allt, från shopping till restauranger och muséer.

Här finns både havet och de öppna vidderna, men samtidigt skogen och sjöarna. Alldeles runt hörnet. Och den som letar efter det stora äventyret behöver inte leta länge. Oavsett väder och årstid – i Göteborg upplever du Sverige på riktigt.

Mer om Göteborg: www.goteborg.com
Foto Liseberg: Liseberg. Foton Göteborg & Co: Per Pixel Petersson, Frida Winter & Anders Wester

Här finns shopping för alla. Alla smaker, alla åldrar, alla intressen. 

INNERSTADEN
Den kompakta stadskärnan som är späckad med shopping och sevärdheter. Det är smidigt att till fots upptäcka Göteborg med utgångspunkt från järnvägsstationen eller de centrala hotellen. Från stora saluhallen och shoppinggator som Kungsgatan, Vallgatan och Södra Larmgatan till kaféer och sevärda platser.

HAGA
Här finns härliga kvarter för fika och shopping i en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Numera är de bilfria gatorna kantade av små kaféer och butiker insprängda i de Göteborgstypiska landshövdingehusen. Haga ligger på bekvämt gångavstånd från innerstan, men du kan också ta spårvagnen till Hagakyrkan eller Järntorget. Huvudstråket heter Haga Nygata och sträcker sig från Vasastan i den ena änden till Linné i den andra.

NORDSTAN
Ett av Skandinaviens ledande affärscentrum, med 200 butiker som erbjuder det senaste inom alla tänkbara områden. Det största utbudet finns inom mode – kläder och skor. Shoppingcentrat består av åtta sammanbyggda kvarter under tak, vilket kan vara riktigt skönt en regnig och blåsig dag.

I Göteborg finns allt från stjärnkrogar till en rullande armada av foodtrucks. På nöjesfronten hägrar allt från anrika jazzklubbar till hippa nattklubbar. 


FISK & SKALDJUR
Göteborgs läge på västkusten, med närheten till havet och Nordsjöns kalla vatten, gör staden till ett paradis för dig som tycker om fisk och skaldjur. Läckerheter direkt från havet till din tallrik. De fina råvarorna tas väl om hand av Göteborgs fisk- och skaldjursrestauranger och dess uppfinningsrika kockar. Resultatet är mat i absolut världsklass.

AVENYN
Avenyn är pulsåder i Göteborgs dunkande nattliv. Här är alltid fullt med folk och du kan välja och vraka mellan restauranger och utebarer. Kan du inte sitta still finns klubbar med flera våningar av dansgolv och barer. Men trivs du bättre i en lugnare miljö går det att ströva bortåt Vasastan, Linnégatan eller Andra Långgatan. När det gäller livemusik finns gott om alternativ som inte heller är långt från Avenyn. Nefertiti är en klassisk jazzklubb som bjuder på ett brett spektra av jazzkonserter.

Egentligen finns det hur mycket som helst som är sevärt bara inne i staden. Vidgar du cirklarna finns det nog med saker för att fylla ett helt liv med upplevelser. Men missa definitivt inte:

SKÄRGÅRDEN
Kustremsan och öarna utanför Göta Älvs mynning är Göteborgs signum. I norr ligger t.ex. de kända, större öarna Hönö och Öckerö. Längre söderut och närmare stan ligger öar som Styrsö, Brännö, Donsö och Vrångö. Hit kommer du enklast med spårvagn till Saltholmen och sedan vidare med skärgårdsbåtarna. Öarna består av pittoreska gränder, fina promenadstigar och bad för både stora och små. Möjlighet till övernattning finns på vandrarhem, hotell eller i stuga. Längst ut i havet ligger Evert Taubes Vinga med sin fyr. Hit går dags- och kvällsturer från Stenpiren i City under semesterperioden.

FESKEKÔRKA
Feskekôrka, som den snabbt kom att kallas i folkmun, är en av Göteborgs mest kända sevärdheter. Den karaktäristiska byggnaden rymmer en inomhusmarknad där du kan köpa dagsfärska havsdelikatesser i alla former. Feskekôrka byggdes 1874 och ritades av stadsarkitekt Victor von Gegerfelt. Han inspirerades av norska stavkyrkor i trä och gotiska stenkyrkor. Idén var en konstruktion som ger möjlighet att skapa ett rum utan pelare.

OSTINDIENFARAREN
Utforska en replika av den ostindiefarare som som vid hemkomsten från Kina 1745 sjönk utanför Göteborgs inlopp. skeppet bär på en fascinerande historia om äventyr, entreprenörskap, gediget hantverk och internationell handel. Förutom seglatsen till Kina 2005-2007 har skeppet gjort en handfull expeditioner och besökt drygt trettio städer runt om i Europa. Det finns möjligheter att besöka skeppet för en guidad tur, en föreställning eller genom att boka ett eget arrangemang ombord för företag eller privata tillställningar.

Som mötesplats har Göteborg en lång tradition. Det gäller allt från små- och stora sportevenemang till musikkonserter och festivaler.

GÖTEBORGSVARVET
Med över 64 000 anmälda löpare är GöteborgsVarvet världens största halvmaraton. Sedan starten 1980 har över 1 miljon löpare anmält sig till loppet. GöteborgsVarvet startar och går i mål vid anrika Slottsskogsvallen. Banan sträcker sig genom Göteborgs publiktäta gator. Varvet är Sveriges största liveevent med över 200 000 åskådare. Storbildsskärmar, musik och andra aktiviteter håller stämningen uppe på både tävlande och publik.

WAY OUT WEST
En av Europas bästa festivaler tar varje år över den stora, centrala parken Slottsskogen. Way Out West gör alltid allt för att få Slottsskogen och hela Göteborg att sprudla, bubbla och vara lite extra magiskt i mitten av augusti 2016!

GOTHIA CUP
Gothia Cup ärldens största ungdomsturnering i fotboll. Den spelas på 100 fotbollsplaner runt om hela Göteborgsområdet. Gothia Cup är Sveriges största årligen återkommande evenemang. Årligen deltar 1.650 lag från cirka 80 nationer och alla världsdelar. På kvällarna fylls hela staden av glada ungdomar från hela världen och gör Gothia Cup till en folkfest för både de deltagande, Göteborgarna och turister.