Läs mer om Coronaviruset och aktuell trafikinformation här

Resa med djur

När du som passagerare reser med oss på Air Leap kan du på de flesta av våra flygningar ha med dig djur i kabinen eller i lastutrymmet.

DJUR I KABINEN
På våra flygningar kan du ta med dig hund och katt i kabinen (men dessvärre inga andra djur). Djur i kabinen måste transporteras i vattentät transportbur eller godkänd vattentät för djur avsedd transportväska i vilken hela djuret får plats. Buren eller väskan placeras under stolen framför passageraren som djuret tillhör. Max 2 djur som tillhör samma familj eller är väl bekanta med varandra samt som är bokade i samma bokning accepteras i samma bur. Det eller de djur du tar med dig i kabinen får väga max 8 kg totalt inklusive bur eller väska. Buren/väskan får inte överstiga måtten 40x25x23 cm. Vi på Air Leap har ingen möjlighet att tillhandahålla bur eller väska.

Kontakta kundsupport +46 (8) 501 200 00/ support@airleap.se för att boka djur i kabin och lastrum. Pris: 300 :-/per resväg.

DJUR I LASTRUM
Vid transport av hund eller katt i lastrum ska buren vara tillräckligt stor för att djuret ska kunna stå upp och vända sig utan problem. Buren ska även vara stadig, desinfekterad och vattentät samt vara utrustad med behållare för mat och vatten. Djur som tillhör samma familj eller är väl bekanta med varandra samt som är bokade i samma bokning accepteras i samma bur. Buren får inte överstiga måtten 81x56x56 cm. Maxvikt för djur och bur i lastutrymme är 50 kg.

Buren måste vara godkänd för transport och stadig nog för att kunna spänna fast med spännband. Den ska vara av glasfiber, metall eller hårdplats och utrustad med handtag på sidorna så den går att lyfta och lasta. Burar som helt är gjorda av trådnät, eller trådburar med för låga kanter på bottenplattan är inte tillåtna.

Kontakta kundsupport +46 (8) 501 200 00/ support@airleap.se för att boka djur i kabin och lastrum. Pris: 300 :-/per resväg.

Ledarhundar reser kostnadsfritt hos oss. Vi tillåter ett
servicedjur per flyg.

Ni som reser inom försvmakten med servicehundar måste boka detta via support@airleap.se. Pris 300 SEK/NOK