Läs mer om Coronaviruset och aktuell trafikinformation här

Karlstad

Karlstad ligger på Klarälvens delta vid Vänerns norra strand, och är känt för sin ”sol” som kanske snarare är ett uttryck för den varma stämningen än de meteorologiska förhållandena.

Karlstads kommun, mitt emellan Stockholm och Oslo, har 90 000 invånare och är bland Sveriges 25 största kommuner. Karlstad är residensstad i Värmland och här finns service och tjänster för hela karlstadsregionen som består av Karlstad och de fyra kranskommuner Forshaga, Grums, Hammarö och Kil. Tillsammans är vi drygt 130 000 invånare.

EN STUDENTSTAD
Karlstad har ett av Sveriges modernaste universitet med cirka 10 000 studenter som studerar till bland annat lärare, civilingenjörer, ekonomer och sjuksköterskor. Här finns också ett stort centralsjukhus och många viktiga myndigheter, som till exempel Konsumentverket.

EN MASSA KOMPETENS
I Karlstad finns världsledande kompetens samlad kring massa, papper och förpackningar. Det skogsindustriella klustret Paper Province med sina 250 medlemsföretag utvecklar nya tjänster inom förpackningsdesign, mjukpapperstillverkning och energieffektivisering. IT-nätverket Compare med det unika testlabbet på Sätterstrand är ett annat exempel på hur vi samarbetar i Karlstad för nå längre. Här finns också många tjänsteföretag inom bland annat kommunikation och media.

SOLA
Karlstad har en en unik symbol som har rötter i vår historia. Det handlar om vår sol och de historier och värden som är inbyggda i den. Karlstad är den enda kommun i Sverige som har en glad sol som symbol, är en sol som är ritad av Lasse Sandberg. Här står Sola i Karlstad staty, hon som var en glad och driftig värdshusvärdinna på 1700-talet och som fortfarande sprider sin solglans över staden.

Information och bilder från www.karlstad.se

Karlstad är en härlig besöksstad. Varje vecka ges häftiga konserter på någon av alla våra scener och fler gånger per år uppträder stora världsartister i Löfbergs Lila Arena på sina Europaturnéer. Här bjuder Färjestad BK på gastkramande hockey och IF Göta arrangerar årligen stora friidrottsgalor. För att inte tala om vilket ös det är i stan under Rally Sweden!

Här finns massor av shopping med både en blomstrande centrumhandel med små butiker, en ny stor galleria Mitt i City och ett externt köpcentra, Bergvik med bland annat Ikea. Karlstad har ett högt handelsindex. Vi gillar att ha gäster och Löfbergs Lila sprider ofta en god kaffedoft över staden.

 • Flyg till Karlstad med Air Leap

  Flyg till Karlstad med Air Leap från Stockholm.

  Restid:
  Karlstad – Arlanda: 0:50 h

  Flygplanstyp:
  Saab 340, 33 passagerare